Yalnızlığın Biyografisi, duygusal bir dil ve deneyim olarak yalnızlığın yeni bir yorumunu sunmaktadır. Fay Bound Alberti, 18. yüzyıldan günümüze; mektuplar, günlükler, siyasi tartışmalar ve tıp literatürünü kullanarak yalnızlığın tarih dışı, evrensel bir olgu olmadığını savunmaktadır. Yazara göre yalnızlık modern bir duygudur ve sınıf, cinsiyet, etnik köken ve deneyime göre farklılık gösteren, karmaşık bir duygusal durumu ifade eder. Sylvia Plath, Kraliçe Victoria ve Virginia Woolf gibi vaka hikâyelerini inceleyen Yalnızlığın Biyografisi, yalnızlığın modern ve somutlaşmış bir duygu olarak ortaya çıkışının haritasını çıkarmaktadır.
“Şefkatli, geniş kapsamlı bir inceleme.”
Terry Eagleton, The Guardian
“Alberti’nin keskin siyasal analizlerinin yanı sıra, kitabın en güçlü temalarından biri de yalnızlığın nasıl büyük bir çeşitlilik gösterdiği, hayatlarımızın ne kadar içinde olduğu, genellemelere nasıl da sığmadığı. Yalnızlık bir 21. yüzyıl salgınıdır belki, acilen karşılık verilmesi gereken modern bir hastalıktır ama bundan çok çok daha fazlasıdır da.”
Sophie McBain, The New Statesman
“Parlak bir toplum ve kültür tarihçisinin kaleme aldığı muhteşem bir yalnızlık biyografisi.”
James Daybell, Histories of the Unexpected
“Yalnızlığın modern bir duygusal olduğu yönünde ilginç bir savdan yola çıkan Fay Bound Alberti, bugünkü yalnızlık ikilemine yol açan birçok veçhenin ve etkenin izini sürüyor. Kitap hem geçen iki yüzyılda duyguların tarihinin birkaç veçhesine hem de bugün karşı karşıya kalınan meselelerin ve imkânların insancıl bir yaklaşımla anlaşılmasına katkıda bulunuyor.”
Dr. Peter Stearns, George Mason Üniversitesi
Ürün Adı: Yalnızlığın Biyografisi
Ürün Kodu: 9786054137046
Yazar: Fay Bound Alberti
Basım Yılı: 2022
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 304
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Çevirmen: