Anilar geçmisimizi nasil yapilandirir? Paylasilan kolektif anilari nasil yapilandiririz? Bellek, tarihi ve kültürü nasil sekillendirir? Bu ana basliklar altinda bölümlere ayrilan Zihinde ve Kültürde Bellek özellikle ögrenciler, ögretim üyeleri ve konuya ilgi duyan okuyuculari kendilik kimliginin, ortak kültürel norm ve kavramlarin ve tarih bilincinin olusmasinda bellek süreçlerinin etkisini detaylariyla tartismaya davet ediyor.
Neleri hatirliyoruz, hatirladiklarimizi niye hatirliyoruz, anilarimiz gerçeklerle ne kadar örtüsüyor gibi sorularin cevaplarinin arandigi kitapta kimligimizin olusmasi, bireysel ve kolektif belleklerin sekillenmesi ve özellikle resmi tarihin geçmisi kurgulamasindaki dikkat çekici noktalar farkli ülke ve kültürlerden örneklerle ayrintilandiriliyor.
Kitapta tartisilan bulgular yeni, kullanilan yöntemler modern olsa da, çalismalariyla insan kültürü psikolojisi alaninin baslangiç noktasini temsil ettigi düsünülen Frederic Bartlett ve Aleksandr Luriya gibi öncülerin izi takip edilmektedir.
Ürün Adı: Zihinde ve Kültürde Bellek
Ürün Kodu: 9786053323754
Yazar: Kolektif
Basım Yılı: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 440
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Çevirmen: Yonca Aşçı Dalar